U feest ook na Uw uitvaart ?

Feest na uitvaart

Vooral dertigers, veertigers en vijftigers willen dat er na hun uitvaart een goed feest wordt gevierd. Dat blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer Achmea. Vijfenveertig procent van de ondervraagden gaf aan de uitvaart feestelijk te willen beëindigen. Jongeren willen volgens het onderzoek juist een sobere uitvaart zonder muziek en bloemen. Een op de drie mensen heeft de wensen rond een uitvaart schriftelijk vastgelegd. Toch zijn er veel mensen die geen enkel idee hebben wat de uitvaartwensen van de partner zijn.

Uit eerder onderzoek van TNS NIPO (‘Uitvaartonderzoek 2006’) bleek dat drie op de tien Nederlanders van 18 jaar en ouder specifieke wensen hebben voor de invulling van hun uitvaart. Het merendeel van de wensen heeft betrekking op de muziekkeuze (76%). Circa vier op de negen (45%) hebben wensen die betrekking hebben op de uitvaartdienst, eenderde heeft wensen voor de koffietafel. Respondenten die aangeven dat hun wensen betrekking hebben op de algemene sfeer bij de uitvaart (29%), doelen hiermee met name op de emotie of de gemoedstoestand. Ruim de helft (53%) van deze respondenten zeggen dat er best gelachen mag worden, het moet geen zwaar beladen sfeer zijn.

Het merendeel, 58%, heeft de wensen en/of ideeën niet op papier gezet of op een andere manier geregistreerd. Van de geregistreerde wensen is daarbij slechts 9% bij een notaris is vastgelegd.

Bronvermelding : http://www.uitvaartmedia.com


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: