Vandalisme in Kankerherdenkingsbos

Onbekenden hebben in Dronten vernielingen aangericht aan de gedenkplek voor overleden kankerpatiënten in het Koningin Wilhelminabos. Dat liet de Stichting Nationale Boomfeestdag gisteren weten.

één van de glasplaten.

Er is aangifte gedaan van vernielingen van een aantal glaspanelen met daarop gedichten en teksten over het ontstaan van het bos. De vernielingen werden gepleegd aan de vooravond van de zevende ‘Bomen voor het Leven’-dag in het Koningin Wilhelminabos. Op deze plek worden vandaag dus ruim 6500 nabestaanden verwacht, die bomen gaan planten ter nagedachtenis aan dierbaren die overleden zijn aan kanker.

„Het gebeuren werpt een schaduw over de emotionele bijeenkomst voor de duizenden aanwezigen”, zo stelden de organisatoren van de herdenkingsdag, Stichting Nationale Boomfeestdag, Staatsbosbeheer en KWF Kankerbestrijding. „De organisatie staat voor een raadsel waarom en door wie deze vernielingen zijn aangericht.”

Nabestaanden planten vandaag 1700 bomen ter nagedachtenis aan overleden kankerpatiënten. Dit jaar wordt de 13.000ste boom in het herdenkingsbos geplant. De namen van aan kanker overleden dierbaren worden aangebracht op glaspanelen die op de gedenkplek staan.

Herdenkingsbos.asf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: