Bericht van de doden

Niks zo erg als de dood van een naaste. Om het de nabestaanden wat makkelijker te maken, heeft ICT’er Peet Hofmans de site watikjenogwildevertellen.nl opgericht. Hier kunnen mensen berichten achterlaten voor de achterblijvers.Toen zijn ouders overleden wist Peet Hofmans , oprichter van ict groothandel IT Products, niet wat hun laatste wensen waren. “Zij stelden het uit dat op papier te zetten en ik wilde er niet naar vragen. Met als gevolg dat je na het overlijden enorm veel tijd kwijt bent met het regelen van de uitvaart omdat je niet weet wat ze willen, Terwijl je veel liever verdriet hebt op zo’n moment.” Om die reden richtte Hofmans de site watikjenogwildevertellen.nl op. Op deze site, die sinds 1 januari in de lucht is, kunnen mensen berichten en laatste wensen achterlaten voor hun nabestaanden. “Dat geeft rust voor degene die het opschrijft en geeft de achterblijvers tijd voor hun verdriet.”

Kluisje
Iedereen die zich wil aanmelden moet eenmalig 75 tot 125 euro betalen. Hiervan gaat 5 euro naar een goed doel. In ruil daarvoor krijg de aanmelder een kluisje waarin hij of zij berichtjes, dagboeken, filmpjes, muziek en wensen voor de uitvaart kan posten. Ook moet de aanmelder hier de adressen van de nabestaanden achterlaten. Hofmans: “Om te voorkomen dat de nabestaanden schrikken, ontvangen ze drie dagen na het overlijden een bericht van ons dat er een boodschap voor ze is. Ze kunnen dan aangeven of ze de boodschap wel of niet willen ontvangen. Voor wensen omtrent de uitvaart ontvangen de achterblijvers al binnen een uur een bericht.” Uiteraard moet de overledenen wel van te voren zijn partner of huisarts ingelicht hebben over zijn of haar aanmelding zodat die het overlijdensbericht kan doorgeven. “We hebben ook kaartjes die je in je portemonnee kunt stoppen.”

Taboe
Hoewel de dood zo ongeveer het laatste taboe onderwerp in Nederland is, had de site vanaf de eerste dag al een aanmeldingen, vertelt Hofmans. Hoeveel aanmeldingen er tot dusver zijn, wil hij liever voor zich houden. “Laten we zeggen dat we dagelijks 2,5 duizend bezoekers hebben.” Als de site succesvol blijkt, wil Hofmans, die ter ondersteuning van zijn initiatief de bv Business Services Nederland heeft opgericht, nog meer van dergelijke initiatieven lanceren. “Er liggen al heel wat ideeën op de plank. Wat ik van plan ben kan ik nog niet zeggen. Laten we het er op houden dat mijn volgende initiatieven gericht zullen zijn op de particuliere markt en wederom taboedoorbrekend zullen zijn.”

Televisie

29-12-2006 : Omroep Brabant Nieuws (WMV, 7.3MB)

Radio

19-12-2006 : Radio 1 : Tros Radio Online (MP3, 4.4MB)

03-01-2007 : Radio 538 : Evers Staat Op (MP3, 4.3MB)

Kranten/tijdschriften

29-12-2006 : Brabants Dagblad: Watikjenogwildevertellen.nl mail uit graf

30-12-2006 : De Stentor: Emailboodschappen aan nabestaanden uit het graf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: