17-03-07: Open huis Ruud Heinen Uitvaartverzorging

Uitvaartkist als boekenkast in eigen kamer !

WAALWIJK – “Op uitvaarten rust bij veel mensen nog een taboe. Gelukkig begint daar verandering in te komen. Het besef dat het aardse leven eindig is, is beter bespreekbaar geworden. Met onze uitvaartbeurs willen we daar een positieve bijdrage aan leveren.” Dat zegt Waalwijker Ruud Heinen, eigenaar van Ruud Heinen Uitvaartverzorging.


Foto Rouwkamer bij Heinen . Fotcopyright: Uitvaartinformatie-Bolink

In 2005 startte hij samen met zijn vrouw Jacqueline deze uitvaartonderneming. Het bedrijf is gevestigd in zalencentrum ‘t Anker aan de Mgr. Prinsenstraat in Waalwijk.
Ruud Heinen toont een familiekamer in zijn uitvaartcentrum. Die kamer is pal naast de opbaarkamer gesitueerd. Hier kan de familie van de overledene in huiselijke sfeer bij elkaar komen. Verder kent het complex verschillende zalen waar gedenk- en gebedsdiensten gehouden kunnen worden.

Ook kan gebruik worden gemaakt van de kerkzaal. Daarin is het mogelijk dat nabestaanden zelf een herdenkingsdienst houden. “Of mensen moeten zich bij laten staan door een dominee, pastor of imam. Dat bepaalt iedereen zelf”, vertelt Ruud Heinen.

Tijdens de beurs kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in het bedrijf. Tijdens het evenement presenteren twintig bedrijven uit deze branche zich. Zij houden zich met uiteenlopende zaken bezig, van gedenkbeelden, wikkelgoed en lijkwaden, stervensbegeleiding, fotografie, steenhouwerij, uitvaartbenodigdheden tot vervoersbedrijven. Bijzonder is de aanwezigheid van Bambini, een kinderrouwauto.

“Als iemand overlijdt, bekijken wij wat de wensen en mogelijkheden zijn. We kunnen de gehele begrafenis regelen. Maar de mensen zijn vrij om onderdelen, zoals het vervoer, advertenties, rouwkaarten en dergelijke, voor eigen rekening te nemen. Door deze opzet zijn de nabestaanden niet gebonden aan de regels die voor veel uitvaartverzekeringen gelden. In veel situaties kan dit zelfs kostenbesparend werken.”

“De mens zoekt naar nieuwe en eigentijdse rituelen. Ieder mens verdient een persoonlijke uitvaart. Graag willen wij meedenken hoe deze gerealiseerd kan worden”, aldus Jacqueline Heinen.
Dat er tegenwoordig veel kan, bewijst een voorbeeld dat het echtpaar geeft. Het is mogelijk om een doodskist al tijdens het leven te gebruiken, als boekenkast. De boekenplanken kunnen na het overlijden worden gebruikt om de kist dicht te maken. En tijdens de uitvaartbeurs kunnen mensen zich ook laten informeren over grafzerken met digitaal bewegende beelden.
Beurs uitvaartbranche, op zaterdag 17 maart, van 11.00 tot 16.00 uur, in Zalencentrum ‘t Anker, Mgr. Prinsenstraat 7 in te Waalwijk. De mensen zijn vrij om allerlei onderdelen van een begrafenis zelf in te vullen.

Open huis 17 maart 2007
11.00 uur tot 16.00 uur
Ruud Heinen Uitvaartverzorging
Zalencentrum ‘t Anker
Mgr.Prinsenstraat 7, Waalwijk

De mens zoekt nieuwe, eigentijdse en vooral eigen rituelen.

U kunt in alle rust rondkijken, sfeer proeven, alles onder een dak. U krijgt een impressie van de mogelijkheden bij uitvaart en
rouwverwerking.

Meewerkenden:
Artalon, gedenkbeelden, Groningen
Wikkelgoed en lijkwaden, Zutphen
Prematuur en kindermandjes, Apeldoorn
Duo- Urn, Goirle
AR Video, Videoreportages Veenendaal
De Horizon, Waalwijk
Cantharus, Duiven
Get Focused, Fotoreportages, Kaatsheuvel
Monum Interim, Tussenmonumenten, Amsterdam
SVT Informele Zorg, Zevenbergen
Steenhouwerij: Breti, Waalwijk
Webwinkel: De Zonnevogel
Rouwvervoer: Duijster, Veen
Rouwvervoer: Kivits, Waalwijk
Uitvaartbenodigdheden: Van Willigen, Veen
Financieel Adviesbureau: Spierings, Sprang-capelle
Golden fingerprint, gedenksieraden, Bergen op Zoom
Bloembinderij: Mirjam Oremans, Waalwijk

Advertenties

Eén reactie

  1. We zien ons niet bij uw adreslijst van de beurs genoteerd.
    Volgens afspraak komen wij 0m 9.30 uur zaterdag as.
    We hebben een half uur nodig voor de opbouw van onze stand

    M v G

    H. Rozema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: