Pa in een Hak-potje is officieel grafschennis


ZWOLLE – Het is volstrekt verboden om menselijke resten in een Hak – potje in de schuur te bewaren, aldus een gemeentewoordvoerster. “Officieel is het zelfs grafschennis.”
Ze reageert daarmee op het verhaal van Gerrit Harwig, die vorige week vertelde dat hij delen van zijn in 1985 overleden vader op het graf van zijn moeder heeft gevonden.

“De kans dat het niet zijn vader is, maar één van zijn voorouders is groot. Het klinkt niet echt lekker, maar de begraafplaats in Windesheim is eeuwen- en eeuwenoud. De grond zit vol. Is verzadigd. En bij hele harde regenbuien of andere slechte weersomstandigheden kan er van alles boven de grond komen. Onze mensen proberen het allemaal zo goed mogelijk bij te houden. En zorgen ook geregeld voor het herbegraven van resten”, verzekert de woordvoerster.

“Het is ook niet voor niets dat we op de oude begraafplaats van Windesheim eigenlijk geen begrafenissen meer willen én kunnen hebben. Er zijn nog enkele familiegraven niet vol, maar daarna is het toch echt afgelopen. Dit verhaal illustreert wel waarom, denk ik.” Bronvermelding :

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: