Doodgewone Zaak

Chrijoh wiegkistjes en Mozesmandjes

Vijf jaar geleden zijn wij, man en vrouw (ChriJoh) met elk ons ontwerpersdeel hierin, gestart met de verkoop van onze eigen lijn wiegkistjes en Mozesmandjes.
Onze samenwerking wordt benadrukt in de naam ChriJoh wat een samenvoeging is van onze doopnamen Christina en Johannes.


Toen we voor de eerste keer in aanraking kwamen met de uitvaart van een doodgeboren kindje schrokken we van de kilheid en het onpersoonlijke van de kistjes, die er op dat moment waren.
We constateerden dat er weinig aanbod was. Wat er wel was, waren replica’s van de grafkisten voor volwassenen. Dus veel recht, vierkant, kleurloos en weinig warmte uitstralend,
het maakte het werd nog troostelozer.


Het troosteloze vierkante en kleurloze kon in onze ogen niet positief bijdragen aan het afscheid van het verwachtingsvolle afgebroken jonge leven. Een dergelijk afscheid vraagt om een
uiting van genegenheid voor het zachte vertederende wezen.

Dit bracht ons op het ontstaan van de wiegkistjes en Mozesmandjes.
Een negatieve ervaring vervolg geven, met warme, ronde open vormen. Kenmerkend, kleurrijk en een troostend karakter, uiting van veiligheid en bescherming om terug te kunnen geven aan moeder aarde, het begin van alles.

Men kan de buitenkant meer karakteristiek geven door zelf uitingen aan te brengen of met hulp van of door een kunstenaar vertolkt.

Hoe persoonlijk kan het worden; het innerlijke,uiterlijk zichtbaar maken of laten invullen door de gevoelens van broertjes, zusjes, vriendjes en of ouders. Of met behulp van de kunstenares Renate Rolefes, verbonden aan en met ChriJoh. Door deze samensmelting van uitingen en het af te scheidene, wordt zo’n intieme gebeurtenis als het afscheid van een kind heel puur.


Uniek of standaard , ieder mens is uniek en wij mensen vinden zeker dat ons kind het uniekst is, we willen ons graag onderscheiden.
Met kiezen voor kleur kan het nog persoonlijker. Renate werkt aan en met onze basiskleuren van ChriJoh kistjes die het persoonlijke extra vormgeeft..

Afhankelijk van onze gemoedstoestand; verdrietig versus vrolijk en onze behoefte aan veilig- en geborgenheid, willen wij dat bij een afscheid ook bieden. De wiegkistjes bieden dat zeker, maar door het nog exclusiever te beschilderen of er uitingen aan te brengen, wordt het zeker nog unieker en houdt het de herinnering nog levendiger.
Een uiting om ons zelf tot troost te zijn wordt daarmee gecreëerd en geeft een beeld of herinnering om nooit te vergeten!


Voor meer informatie over de ChriJoh wiegkistjes en mozesmandjes kunt u onze website raadplegen.
www.kinderuitvaartkistjes.eu en www.doodgewonezaak.nl voor het beschilderen van grafkisten en urnen.

Rob de Vriesstraat 6
7558 SR HENGELO
T 0031 (0)74 278 23 62
M 0031 (0)6 460 569 93
F 0031 (0)84 738 27 47
E info@doodgewonezaak.nlMet vriendelijke groet:

Renate Rolefes

Rob de Vriesstraat 6

7558 SR Hengelo (ov)

info@doodgewonezaak.nl

http://www.doodgewonezaak.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: