Stilstaan bij gemis op moederdag 13-04-07

Het verlies van je moeder is ingrijpend. De vaste waarde valt weg, de vrouw waar je altijd op terug kunt vallen. Ook het besef dat je een generatie opschuift is confronterend. Voor wie dit heeft meegemaakt, is moederdag niet een dag om je op te verheugen.

Dit jaar geen bezoekje met een bloemetje en wat lekkers bij de koffie.

Met de In Memoriam Moederdag willen de initiatiefnemers Margreet Beerda uit Zutphen en Ilse Hemmes uit Twello, uitkomst bieden aan iedereen die op moederdag behoefte heeft om stil te staan bij zijn of haar overleden moeder.

Dat doen ze op de avond van moederdag, zondag 13 mei, waarop ze een programma presenteren met mooie teksten, gedichten, muziek en zang. Voor wie dat wil is er gelegenheid een kaarsje te branden voor zijn of haar moeder. Medewerking verlenen de Zutphense Hanneke Hermkens (zang en piano) en Olga Schoonbergen, beiden afkomstig uit Zutphen

De herdenkingsbijeenkomst (circa 19.30 – 20.30 uur) wordt gehouden in het zogeheten Afscheidshuis aan de Binnenweg 13 in Twello. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. Ook kinderen zijn welkom.

Onder de noemer Memoriam treedt Margreet Beerda sinds vorig jaar naar buiten. Zij heeft zich gespecialiseerd in begeleiding bij afscheid en spreken bij uitvaart. Ze volgde daartoe de opleiding ritueelbegeleider. Hemmes Uitvaartzorg is het bedrijf van Ilse Memmes uit Twello. Beide vrouwen ervaren dat ze met hun herdenkingsbijeenkomsten in een groeiende behoefte voorzien. In het verlengde van de In Memoriam Moederdag is er op zondag 17 juni ook ter gelegenheid van vaderdag een samenzijn.

Na opgave kunnen belangstellenden de bijeenkomsten gratis bijwonen. Aanmelden kan telefonisch (0571 280323 of per mail: welkom@hemmesuitvaartzorg.nl of mc.beerda@planet.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: