Man verdacht van roof op kerkhof

KLOOSTERHAAR/ZWOLLE – Justitie verdenkt de 27 – jarige F.C. uit Kloosterhaar ervan dat hij zomer vorig jaar zo’n beetje alle begraafplaatsen in de regio heeft geplunderd van allerlei spullen.

De man zou diefstallen hebben gepleegd bij begraafplaatsen in Ommen, Gramsbergen, De Krim, Heemserveen, Sibculo, Vroomshoop en Den Ham. De buit bedroeg onder meer talloze bosmaaiers, bladblazers, heggenscharen, kettingzagen, een aggregaat en een klopboormachine.

Naast de brutale diefstallen op begraafplaatsen wordt C. ook verdacht van enkele autokraken. Dat zou zijn gebeurd in Hardenberg en Ommen. Ook moet de man terechtstaan voor het stelen van fietsen in onder meer Hardenberg, Rheeze, Bergentheim en Gramsbergen. Het gaat in totaal om achttien delicten.

De rechtszaak tegen de Kloosterhaarder is verdaagd door de politierechter in Zwolle. Zij besloot dat de strafzaak van C. moet worden behandeld door de meervoudige strafkamer van de rechtbank. Dat betekent dat medio mei drie rechters zich over de zaak gaan buigen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s