‘Yarden trekt mist op na vermeende fouten’

HENGELO/USSELO – Uitvaartverzorger Yarden speelt verstoppertje om onder een rechtszaak over aansprakelijkheid voor twee gesmolten ringen uit te komen. Dat stelt ondernemer Robin Dragstra uit Hengelo.

Bij de crematie van zijn vader in Usselo (januari) is verzuimd twee gouden ringen te verwijderen en aan zijn moeder te geven. Dat was vastgelegd in de overeenkomst die de familie Dragstra en Yarden (uitvaartcentrum Smelt in Hengelo) sloten. De ringen werden echter gesmolten.

Deze krant besteedde daar al uitvoerig aandacht aan.

Dragstra wil er bij de Almelose rechtbank voor zorgen dat Yarden (en zo alle uitvaartverzorgers) aansprakelijkheid erkennen en hun algemene voorwaarden aanpassen. “Maar Yarden trekt een rookgordijn op en maakt de zaak mistig”, zegt Dragstra, die veel steunbetuigingen en reacties kreeg op de eerste publicatie.
Yarden probeerde een juridische strijd te voorkomen door 500 euro voor de ringen plus de kosten van Dragstra’s advocaat Jacques Vestering te storten. “Dat is ongevraagd gebeurd. Door te betalen proberen ze de kern van de zaak (erkennen van aansprakelijkheid) te omzeilen.

Ze draaien om de hete brei heen. Als ze zich zo blijven opstellen, hopen wij dat er jurisprudentie komt, zodat ook anderen daar een beroep op kunnen doen.”
Raadsman Vestering probeerde Yarden te dagvaarden. Volgens Dragstra wilde Yarden door ‘een juridisch foefje’ de gang naar de rechter ontmoedigen. “Yarden Holding gaf aan dat we de verkeerde procespartij hadden gedagvaard, maar ze meldde ons niet wie het wél moest zijn. Kennelijk is dat dochteronderneming Yarden Uitvaartverzorging. Kinderachtig, ze spelen kiekeboe.”
Yarden wil niet reageren op deze zaak. Wel is de uitvoerige correspondentie ingezien.

Robin Dragstra geeft niet op. De klant-onvriendelijke clausule in de algemene voorwaarden moet worden aangepast, al het andere is ondergeschikt. Bronvermelding


Advertenties

Eén reactie

  1. YARDEN IS EEN CRIMINEEL ZOOTJE, ZOWEL DE HOOFD ALS NEVENVESTIGEN, KIJK VOOR DE GEIN EENS OP KVK.NL
    ZOEK OP “YARDEN”. HEB JE OOIT EEN “VERENIGING” GEZIEN MET ZOVEEL VERTAKKINGEN??? HET LIJKT DE MAFIA WEL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: