Ontzetting om zelfdoding 15-jarige jongen in Reeshof

TILBURG – Verbijstering en ontzetting strijden om voorrang in stadsdeel Reeshof. Waarom zag de 15-jarige Felix Philippa vorige week donderdag geen andere uitweg dan zich te doden?

Zie ook:
School schrapt les na zelfdoding van een leerling

Waarom? Op internet doen geruchten de ronde dat Felix het slachtoffer was van treiterijen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vader Jan Philippa spreekt verdrietig van een ‘emotionele moord’.
“Blijkbaar is het mogelijk dat anderen een kind emotioneel zó raken dat het in zijn wanhoop geen andere uitweg ziet. Daar wil ik voor waarschuwen, opdat er geen tweede Felix komt.”
Jan Philippa weet één ding zeker: zijn zoon was niet langdurig ongelukkig. “Die donderdagochtend zat er geen kind aan de ontbijttafel dat een half uur later de dood zou verkiezen. Felix speelde als altijd met de hond. Hij was een opgewekte jongen, vrolijk, maar ook erg gevoelig.”

Waarom? Die vraag speelt door de hoofden van zijn ouders, zijn broer, zijn zus, zijn vrienden, de leerlingen van zijn klas, de leerkrachten. Zij hebben geen enkel signaal ontvangen dat Felix zo wanhopig was. Zij moeten gissen naar het waarom. Ze kunnen niet anders dan blijk geven van hun verdriet, van hun ontzetting, hun verbijstering.

De sportvrienden hingen een spandoek ‘Felix RIP’ in het stadion tijdens de wedstrijd Willem II-Ajax. Felix was supporter van de tricolores, zat altijd in vak E. LTC Bijstervelden nam afgelopen weekeinde baan 7 uit het spel om stil te staan bij de dood van Felix. De jongen speelde in de A-selectie in het derde herenteam.

Zijn school, het Beatrix College, geeft vandaag alle ruimte voor de uitvaart. Rector Hans van der Heijden zei onmiddellijk ja op het verzoek van de ouders. “De impact is zo groot dat we niet konden en wilden weigeren. Zijn oudere broer Bart zit hier ook op school. Onze school was het tweede thuis voor Felix, zo zagen zijn ouders dat.”

Ga naar de website van www.felix4ever.nl en betuig je steun.

Advertenties

Eén reactie

  1. Ga naar de website van http://www.felix4ever.nl en betuig je steun.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: