Stille tranen van oudere achterblijver

Op latere leeftijd een geliefde verliezen is keihard, al ziet de buitenwereld dat vaak heel anders. Na zes maanden moet het huilen wel over zijn.

‘Deze prestatiemaatschappij verlangt dat je weer zo snel mogelijk op de been bent.’ De Landelijke Stichting Rouwverwerking heeft 2007 uitgeroepen tot het jaar van rouw op oudere leeftijd. Want er is veel stil verdriet onder oudere weduwen en weduwnaars en met de vergrijzing groeit dat verdriet. Aandacht voor rouw is er nauwelijks. Na zes maanden hoort het huilen wel over te zijn. ,,Ik wil er zo graag over praten, maar als er geen mensen zijn die luisteren, houdt het op.”

Een jaar geleden liep Petra de Jong naar de slaapkamer om haar haren te kammen. Haar man Aart zat in de woonkamer toen hij ineens een doffe klap hoorde. Zijn geliefde met wie hij 48 jaar samen was, hing, kort nadat hij haar nog een plagerig tikje op de bil had gegeven, roerloos voorover gezakt op haar stoel. ,,Ik schrok, maar het overviel me niet echt. Ze was de hele week al zo nerveus. Ze zat al tijden niet lekker in haar vel. In de afgelopen jaren was ze een aantal keren beroofd van haar tas en dat maakte haar onrustig. Haar grootste angst was om alleen achter te blijven. Dat is haar gelukkig bespaard gebleven.”
Lees verder >>>>>

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: