Boze klanten dreigen Yarden met proces

Uitvaartverzekeraar Yarden ruziet met een groot aantal klanten. Yarden heeft eigenmachtig de polissen in natura van al haar klanten vervangen door een polis die alleen geld uitkeert.

Twintig klanten hebben zich gemeld bij de Leeuwarder advocaat Harald van Beilen. Die overweegt naar de rechter te stappen.

De klanten sloten in de jaren zestig, zeventig of tachtig een polis af bij maatschappijen als de Leeuwarder Uitvaartverzekering of later bij de Friesche Uitvaartverzekering. Die gingen later op in Yarden.

Volgens Van Beilen zullen klanten die recent een verzekering bij Yarden of haar voorganger Nuvo afsloten de poliswijziging waarschijnlijk moeten slikken. In de algemene voorwaarden staat immers dat Yarden de polisvoorwaarden eenzijdig mag wijzigen.

Voor de verzekerden die bij eerdere rechtsvoorgangers van Yarden, zoals de Friesche Uitvaarverzekering, hun verzekering afsloten, heeft Van Beilen meer hoop. “Daar was een dergelijke clausule niet in de algemene voorwaarden opgenomen en is het zonneklaar dat Yarden fout zit.” Niet waar, vindt jurist Willem Senijn van Yarden. Hij stelt dat er de afgelopen jaren veel fusies en overnames in de branche waren, vaak met tussentijdse statutenwijzigingen.

Zie BN/deStem:


Zie Leeuwarder Courant:


Zie Algemeen Dagblad:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: