Emmen blaast plan bovengronds begraven af

 Nieuw-Amsterdam/Veenoord – De gemeente Emmen heeft het plan om bovengronds begraven in te voeren op de begraafplaats in Nieuw-Amsterdam afgeblazen. Er is te weinig draagvlak voor in het dorp.

De begraafplaats in Nieuw‑Amsterdam kampt met ruimtegebrek. Om dit probleem op te lossen, lanceerde de gemeente Emmen vorig najaar een opvallend plan: bovengronds begraven. Daarbij worden overledenen ‘begraven’ in een gebouw, dat al dan niet is afgedekt met een laag zand.

Op plekken waar het niet mogelijk is om overledenen op de traditionele manier ‘boven elkaar’ te begraven, is bovengronds begraven een alternatief. Zo’n plek is Nieuw‑Amsterdam. Als daar meerdere mensen boven elkaar begraven worden, belanden stoffelijke overschotten in het grondwater. Omdat dit kan zorgen voor verontreiniging, is het wettelijk verboden.

De gemeente Emmen onderzocht daarom wat er boven de grond mogelijk is. Al snel bleek dat de handen in Nieuw‑Amsterdam niet op elkaar gingen voor het bovengronds begraven. Na enkele maanden bedenktijd, zet de gemeente nu een streep door de plannen. Bronvermelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: