Daders vernieling herdenkingskrans Opmeer gepakt

Twee meisjes van 14 jaar uit Spanbroek blijken verantwoordelijk te zijn voor de vernieling op 4 mei van een herdenkingskrans en bloembakken bij het oorlogsmonument in Opmeer. Dit heeft een woordvoerder van de politie woensdag bekendgemaakt.

De meisjes hebben inmiddels bekend, aldus de woordvoerder. De politie kwam de twee op het spoor door de beloning van 1000 euro die burgemeester Gert Jan Nijpels van Opmeer had uitgeloofd aan degene die de daders wist te vinden. Hierop belde een 16-jarig meisje, die de twee 14-jarigen met naam en toenaam noemde. De 16-jarige heeft zelf verder niets te maken met de vernielingen.

De herdenkingskrans en bloembakken werden 4 mei vernield. De gemeente herstelde dit in het weekend, maar afgelopen maandagochtend bleken vandalen weer te hebben toegeslagen. Of de twee 14-jarigen ook achter deze tweede vernieling zitten, is nog onduidelijk, zo meldde de woordvoerder. De politie kijkt nog of er meer vandalen betrokken waren bij de vernielingen.

Volgens de woordvoerder hebben de twee meisjes ook niet aangegeven waarom ze de krans en bloembakken hebben gesloopt. Hij denkt dat ze dat hebben gedaan uit baldadigheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: