Begraafplaats met uitvaartcentrum straks nog completer

Tot de dood hen scheidt. Uitvaartverzorgers Monuta en Yarden zijn in Zwolle een innige band aangegaan, die de stad een fraaie en complete begraafplaats opleveren en de beide organisaties een eigentijds uitvaartcentrum met toch een klassieke touch.

Op de lommerrijke Zwolse begraafplaats Kranenburg werd gisteren officieel begonnen met de bouw van een compleet centrum voor uitvaart. Naar de nieuwbouw, pal aan het begin van het complex in Zwolle-Noord, aan de westzijde van de A28, is lang uitgekeken.

In begravenistermen is de verleiding groot om van een eeuwigheid te spreken, maar wethouder Peter Pot hield het gisteren op enkele jaren. De wethouder was een van de sprekers op de bijeenkomst. Pot herinnerde zich dat er toen hij in 2002 bestuurder van Zwolle werd – met onder andere de begraafplaatsen in de portefeuille – al sprake was van gezamenlijke nieuwbouw door Yarden en Monuta.

Beide organisaties zitten al vele tientallen jaren in de binnenstad, in panden die aan het einde van hun latijn zaten: fraaie, klassieke stadsvilla’s maar niet geschikt (meer) voor adequate uitvaartverzorging. Eerst in 2004 werd een intentieverklaring getekend, maar de bouw is inmiddels een end op streek. Eind van dit jaar kan het complex waarschijnlijk geopend worden.

Directievoorzitter Cos Hage van Monuta en Yardendirecteur Peter van Wageningen gaven in hun speeches aan dat ze blij zijn met de onderlinge samenwerking en de betrokkenheid van de gemeente.

“Het duurt allemaal wat langer bij de gemeente”, grapte Hage toen gedrieën vlaggen gehesen werden en Pot er iets langer over deed. Pot, gevat: “Wij zijn gewoon wat zorgvuldiger”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: