PERSBERICHT van DELA 14-05-07

DELA sluit aan bij het Nationale Overledenenregister van Infofilter.

Nabestaanden worden niet meer geconfronteerd met ongewenste post dankzij infofilter

Eindhoven, 14 mei 2007 – Uitvaartorganisatie DELA sluit zich aan bij de Stichting Infofilter. Hiermee werkt de organisatie mee aan de opbouw van het Nationale Overledenenregister. Met de samenwerking voorkomt DELA dat nabestaanden onnodig geconfronteerd worden met reclame of commerciële aanbiedingen die zijn gericht aan een overleden persoon.

DELA verzorgt ruim 30.000 crematies en uitvaarten per jaar. Des te belangrijker om zeer zorgvuldig met de gegevens van deze personen om te gaan, stelt DELA.

Martin Kersbergen van DELA: “Met de inbreng van de NAW-gegevens van de overledenen aan Stichting Infofilter willen we het belang onderstrepen van zorgvuldige omgang met consumenten en hun persoonsgegevens. Niets is zo vervelend voor nabestaanden om via reclame en commerciële aanbiedingen per post of telefoon geconfronteerd te worden met een pijnlijk verlies van bijvoorbeeld een familielid. Dat kan nu gelukkig worden voorkomen.”

Peter van Buijtene van Stichting Infofilter: “Wij zijn erg blij met de bijdrage van DELA aan onze stichting. Door strategische samenwerking met DELA en nog een aantal andere grote partijen zal het ons lukken om een volledig marktdekkend Register op te bouwen. Dit zal bijdragen aan het effectief voorkomen van consumentenirritatie.”

Het Nationale Overledenenregister is een initiatief van de Stichting Infofilter, waar Nederlandse consumenten zich via www.infofilter.nl geblokkeerd hebben tegen ongevraagde reclame en commerciële aanbiedingen per post of telefoon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: