Urn ontvreemd uit Haags crematorium

Wilma Vroone (36) uit Den Bommel is ten einde raad omdat een urn met daarin de as van haar overleden vader uit het columbarium van crematorium Ockenburgh in Den Haag is gestolen.

De gestolen urn bestond uit een sokkel waar de as in zat en daarop een kleine bronzen replica van het beeld ‘de Denker’ van Rodin. De politie vreest dat de diefstal is gepleegd door ordinaire metaaldieven.

In 2000 overleed Martinus Vroone en werd hij gecremeerd op Ockenburgh in zijn woonplaats Den Haag. “Mijn vader was altijd heel stille man, die eerst nadacht voordat hij iets zei”, vertelt zijn dochter. “Daarom paste dit beeldje zo goed bij hem.”

Vorige week vrijdag, op 4 mei, reed Wilma langs de begraafplaats op weg naar een klant toen ze plotseling overvallen werd door een onheilspellend gevoel. “Mijn maag trok samen en ik moest spontaan vreselijk huilen.”

Vandaar dat ze besloot om even bij de urn van haar vader te gaan kijken. Daar sloeg de schrik haar om het hart. Het vakje in de urnenkast waar as van haar vader rustte, was leeg. Een uitgebreide speurtocht leverde niets op. De begraafplaats zit met de diefstal in z’n maag. “Maar hier is gewoon niets tegen te doen”, zegt manager Henk Kroon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: