Katholieke begraafplaats Amersfoort opent unieke urnentuin

De Stichting R.K. Begraafplaatsen Amersfoort heeft een primeur met de opening van een urnentuin op de katholieke begraafplaats “Onze Lieve Vrouwe” aan de Utrechtseweg 28 in Amersfoort.

“Naast het traditionele begraven wordt ook in katholieke kringen cremeren gebruikelijker”, aldus Tom Paffen van de Stichting R.K. Begraafplaatsen, “met de opening van een urnentuin biedt de begraafplaats de mogelijkheid om ook in gewijde grond urnen te begraven in een grafkelder.”

De officiële opening en inwijding zal plaatsvinden op zaterdag 26 mei om 15.00u door deken Bloem van het dekenaat Utrecht en pastoor Roderick Vonhögen en diaken André van Boven van het parochieverband Amersfoort.

De urnentuin is sinds mei open voor bezichtiging en bestaat uit een urnenmuur met 60 nissen en een tuin met 140 grafkelders. “De urenmuur heeft de verschijningsvorm van een slangenmuur” aldus Theo van ’t Klooster, de landschapsarchitect die de realisatie van de urnentuin begeleidt. Het wandelpad langs de urnengraven kronkelt als een wijnrank met daaraan een veertiental ronde urnenkamers uitgesneden. Nabestaanden kunnen voor de afdekstenen kiezen uit een 7-tal natuursteenkleuren.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: