NIEUWE BEROEPSVERENIGING : ANOUBIS-UITVAARTNETWERK

Onlangs is door een aantal uitvaartondernemers uit het Netwerk Uitvaartvernieuwers een nieuwe beroepsvereniging opgericht met de naam Anoubis-Uitvaartnetwerk. Anoubis was in de Egyptische oudheid de beschermer van de doden.

Doel van de vereniging is het versterken van de positie van een select aantal kleine, zelfstan-dige en onafhankelijke uitvaartondernemers die persoonlijke uitvaartzorg bieden.

Het begrip persoonlijke uitvaartzorg is in de statuten duidelijk omschreven. Aspirant-leden worden door een commissie van onderzoek aan diverse criteria getoetst voordat het bestuur over toelating beslist. Ook moet een gedragscode worden ondertekend.

Per gemeente kan slechts één onder-nemer zijn aangesloten, met uitzondering van de vier grote steden, waar maximaal twee leden mogelijk zijn. De leden gaan deel uitmaken van een landelijk kwaliteitsnetwerk, dat zich naar het publiek toe zal profileren.

Voor de leden wil Anoubis o.a. landelijke en regionale activiteiten opzetten, gericht op colle-giale samenwerking en deskundigheidsbevordering. Ook komt er een digitaal communicatie-platform. Verder wil de vereniging de collectieve belangen van de leden gaan behartigen.

Anoubis-Uitvaartnetwerk komt voort uit het Netwerk Uitvaartvernieuwers (NU), – dat dit jaar besloot voortaan uitsluitend intern gericht te willen zijn – maar maakt er geen deel van uit.

Bij de nieuwe organisatie zijn ook ondernemers welkom die niet zijn aangesloten bij het NU. Omdat Anoubis is bedoeld voor kleine ondernemingen kunnen bedrijven met meer dan 150 uitvaarten per jaar niet toetreden. Aspirant-leden moeten ook zelfstandig en onafhankelijk ondernemer zijn. Zo kunnen o.a. franchisers geen lid worden. Ook mag men niet meer dan 60 % van het totaal aantal uitvaarten in opdracht van grote uitvaartverzekeraars doen.

Het bestuur bestaat uit Peter Henssen – uitvaartondernemer te Amersfoort (voorzitter),

Monique van Houtum – Uitvaartonderneemster te Tilburg (secretaris),

Wim Zwijnenburg – Uitvaartondernemer te Rotterdam (penningmeester) en

Diny Neplenbroek – Uitvaartverzorgster te Amstelveen (lid).

Gestreefd wordt naar een bestuur van zeven personen. Het secretariaat is gevestigd Liefkenshoekstraat 15, 5045 TC Tilburg,tel. 013 – 5721822.
Het email-adres is secretariaat@anoubis.nl (vanaf 16 mei 2007).

Advertenties

Eén reactie

 1. Beste lezer,

  Zou u mij meer informatie kunnen toekomen betreffende uw vereniging.

  Bob Noten Uitvaartbegeleiding
  Burg. Gielenstraat 5
  5971 VN Grubbenvorst
  077-3661314
  info@bobnoten.nl
  http://www.bobnoten.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: