Uitvaartverzekeraar Ardanta berekent te hoge kosten

Duizenden personen in Noord-Holland die een polis van uitvaartverzekeraar Ardanta hebben, krijgen van het bedrijf een excuusbrief. Ardanta heeft hen onlangs geadviseerd zich bij te verzekeren, maar is daarbij uitgegaan van te hoge advertentiekosten. ,,Dat gaan we rechtzetten”, zegt algemeen directeur Martin Heldoorn.

De uitvaartkosten zijn fors gestegen. Wie onderverzekerd is, loopt het risico dat zijn nabestaanden na zijn dood met financiële problemen komen te zitten. Ardanta, dat actief is in heel Nederland, heeft verzekerden een overzicht gestuurd waarin staat voor welk bedrag ze zijn verzekerd en wat een uitvaart of crematie in hun regio kost. Wie is onderverzekerd krijgt het advies zich bij te verzekeren. Een hogere premie is het resultaat.

In het verspreidingsgebied van het Noordhollands Dagblad zullen nabestaanden bij een sterfgeval vaak een rouwadvertentie in de plaatselijke editie van deze krant plaatsen. Een gemiddelde rouwadvertentie in het Noordhollands Dagblad kost, afhankelijk van het formaat, 400 of 585 euro. In het overzicht waarin de kosten van een begrafenis en een crematie met elkaar worden vergeleken, gaat Ardanta echter uit van 1000 euro. ,,Nee, dat hebben we niet gedaan om een hogere premie te vangen. Als onze adviezen uit de pas lopen door deze fout, dan moeten we dat rechtzetten”, stelt directeur Heldoorn. Bronvermelding


Advertenties

Eén reactie

  1. Citaat : ,,Nee, dat hebben we niet gedaan om een hogere premie te vangen. Als onze adviezen uit de pas lopen door deze fout, dan moeten we dat rechtzetten”, stelt directeur Heldoorn – Einde Citaat. Het is momenteel wel raak in de uitvaartbranche zeg. Eerst Yarden die éénzijdig een polis gaat wijzigen en nu Ardante weer. Maar wat goed van Dhr. Heldoorn ( toepasselijke naam hahahaah ) om toch aan te bieden om dit recht te zetten. En dat zo snel nadat het Noordhollands Dagblad daar melding van had gemaakt !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: