Ontwerp voor Engel-monument

DEN BOSCH – Kinderen die overlijden, worden sterretjes en engeltjes.

Dat is de symboliek die beeldend kunstenaar Nadia Gonegaï als mede-ontwerpster heeft verwerkt in een 60 centimeter hoog monumentje voor Engel van ’t Meer. Het stoffelijk overschot van de baby ligt op de Bossche begraafplaats Orthen begraven nadat ze op 4 januari levenloos werd aangetroffen bij het Engelermeer.

Slideshow image
Monument-ontwerp voor Engel van ’t Meer.
Een schaal met vleugels.
Via de Bossche website http://www.januskiep.nl is de afgelopen maanden ruim 1100 euro bijeengebracht voor het monument. Steenhouwer Van Hooff bood een natuursteen aan die door Ton Teurlings wordt bewerkt.
Hij werkt samen met Gonegaï die al meteen haar medewerking wilde verlenen aan het project. De beeldend kunstenaar maakt al acht jaar grafmonumenten en werd vorig jaar met een urn-ontwerp genomineerd voor een internationale onderscheiding. “Ik vond en vind dat ik iets terug moest doen met mijn talent”, aldus Gonegaï over het onlangs voltooide ontwerp.
Het monumentje bestaat uit een bronzen schaal gevuld met water als verwijzing naar het Engelermeer als vindplaats. In de schaal komen twaalf sterren met de naam ‘engel’ in verschillende talen. De schaal rust op een granieten sokkel met daaronder een liggende steen. Op de rand die het grafje markeert komt een gedicht van een hulpverlener te staan.
Het ontwerp is beoordeeld door een commissie waarin een vertegenwoordiger van de gemeente enkele regels heeft getoetst. Het is nog niet duidelijk wanneer het monument wordt geïnstalleerd. “Ik hoop zo snel mogelijk zodat de mensen zien dat er iets met het geld is gebeurd”, aldus Gonegaï.
De politie is nog altijd bezig met het zoeken naar de moeder van de baby. Het onderzoeksteam is inmiddels teruggebracht van vijftien personen naar één medewerker. Er is nog zoveel werk omheen te doen dat de collega er vrijwel dagelijks mee bezig is”, aldus een woordvoerder. Zij kon geen nadere bijzonderheden te vertellen over eventuele vorderingen in het onderzoek. Bronvermelding
Zie ook http://www.januskiep.nl/mt/archives/001301.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: