Yarden en het wijzigen van de polis :

Ik heb via dit bericht gemeld over de éénzijdige wijziging van de Yarden polis, nu lees ik via de telegraaf een gelijkend artikel maar dit ging over een zorgverzekering. Toch lijkt het mij dat Yarden goed fout zit ! En Gemma elke reaktie van of door jou word niet geplaatst.

Advertenties

2 Reacties

 1. Ik heb het zelfde probleem als de voorgaande mensen. 16 jaar geleden (ik was toen 21 jaar) sloot ik een naturaverzekering af bij een Friese maatschappij juist omdat ik een slechte ervaring had meegemaakt met een begrafenis verzekering die Memento Mori heet (ik heb namelijk drie jaar lang onverzekerd rondgelopen bij memento mori, terwijl mijn ouders wel premie afdroegen. We kregen te horen dat ik achtien was en dat ik zelf iets moest afsluiten. Toen mijn vader in 2001 kwam te overlijden waren de repen helemaal gaar met Memento mori en daar vrees ik nu ook voor bij Yarden. Bij memento mori (en dit is inmiddels ook het geval bij Yarden is de verzekering zo vaak overgenomen door ander maatschappijen dat bij het overlijden van mijn vader wij slechts 1500 Gulden kregen uitgekeerd voor een crematie van 7000 Gulden, en dat terwijl mijn vader premie heeft moeten betalen tot zijn overlijden van jaarlijks 125 Gulden (dat was voor die tijd toch een fors bedrag).
  Ik denk dat het zelfde nu is gebeurt met onze natura verzekering bij Yarden. Als je over 25 jaar sterft is je hele verzekering geen snars meer waard.
  Ik roep eigenlijk iedereen op gewoon het verzekerde bedrag op de polissen per direct door Yarden uit te laten betalen (dus schuldeiser te worden). Ze lopen zelf al te roepen dat ze niet alles gedekt kunnen krijgen. Staat Yarden door slecht management niet aan de rand van een faillisement?
  Misschien raar om te roepen, maar de mensen kunnen nog beter elke maand gewoon geld opzij leggen op een spaarrekening voor een crematie of begrafenis. En ben je minder vermogend en kom je te overlijden; laat de staat er maar voor opdraaien. Zij staan immers toe dat er dit soor malafide bedrijven bestaan waar een gewone burger niet tegen kan optreden!

 2. Ik heb zojuist ook 4 brieven voor mijn gezinsleden ontvangen waarin de natura polis wordt omgezet in een bedrag zodat tzt keuzes gemaakt kunnen worden hoe de uitvaart er moet uitzien. Men schijnt dit tegenwoordig graag te willen is uit een onderzoek door Yarden gebleken. Ben echter bang dat er tzt niet veel meer te kiezen valt. Mogelijk kan enkel nog de koffie ervan betaald worden. Of maken sommigen liever de keuze voor champagne na afloop. Dat zullen dan die gluiperds van Yarden wel zijn.

  PS De brieven die ze sturen zijn anti gedateerd en niet op de datum verzonden die op de brief gemeld staat.
  Dien uw beklag dus zo speodig mogelijk aangetekend in.

  Wie heeft er een standaard voorbeeldbrief?

  Gaarne sturen naar cashconvertor@hotmail.com

  Mijn gezin en ik worden als deze wijziging echt doorgaat ( hoe kan de ledenraad met zoiets instemmen? ) ernstig gedupeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: