Zelf gedenktekens onderhouden

AARLANDERVEEN/ALPHEN – Nabestaanden mogen op de openbare begraafplaats van Aarlanderveen zelf gedenktekens van voor 1972 blijven onderhouden.
Het gaat om een uitzondering. Op de overige begraafplaatsen in Alphen draagt de gemeente zorg voor het onderhoud.

Aan de Aarlanderveners wordt voor onbepaalde tijd ontheffing verleend. In vergunningen die voor 1972 zijn uitgegeven, was deze mogelijkheid namelijk opgenomen. In de huidige regels omtrent het begraven bestaat dit alternatief niet meer. ’Uit respect en piëteit voor de overledenen’ wil het college van b en w tegemoet komen aan verzoeken van rechthebbenden van oudere graven. Met toezeggingen uit het verleden wordt daarom rekening gehouden.

Aanleiding voor het maken van een uitzonderingspositie voor Aarlanderveen is de komst van nieuwe regelgeving. Met ingang van 1 januari 2008 wil Alphen verschillen gelijktrekken. Zo gaat iedereen betalen voor onderhoud, terwijl voorheen nabestaanden hiervoor alleen betaalden wanneer zij een gedenkteken op het graf plaatsten.

De wijziging is uitsluitend op nieuwe graven van toepassing in de hele gemeente. Alphen verwacht dat nabestaanden zo eerder een gedenkteken plaatsen. De financiële gevolgen blijven straks immers gelijk. De gemeente heeft inmiddels nabestaanden, uitvaartverzorgers en de belangenvereniging Aarlanderveen van de wijzigingen op de hoogte gesteld. De gemeente Alphen telt drie openbare begraafplaatsen. Naast die in Aarlanderveen gaat het om de Oosterbegraafplaats in Alphen en begraafplaats Buitendorp in Zwammerdam. Bronvermelding


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: