Vraag: is de juiste persoon begraven

Ik kreeg via email deze vraag:


Wij hebben een naaste familie lid op een gruwelijke manier verloren (vermoord) en hij is na een week gevonden , het heeft toen nog een 4 dagen geduurt voor dat er werd gezegd dat het de persoon echt was maar niemand van de familie heeft het lichaam gezien ! Twee weken geleden is hij begraven en ik vond zelf dat de kist loei en loei zwaar was terwijl we met 8 man aan de kist stonden te tillen terwijl de beste man zo rond de 100 kg woog !

Ook wil het euvel dat hij eigenlijk wou worden gecremeerd en toch op last van de politie is begraven inverband voor eventueel verder onderzoek .

Maar nu komt het: er was een zeer korte dienst van een half uur omdat de overledene niet te lang uit de vriezer kon blijven, werd ons gezegd. Maar een buurvrouw is die maandag een bloemetje komen legen inverband met vaderdag en toen stond de kist nog steeds boven het graf !!!! Is dit de gewone gang van zaken bij een moord of hoe zit dat eigenlijk ??????? Heeft U hier een antwoord op !!!

Antwoord:

Eerst iets recht zetten, men wordt gekoeld en niet diepgevroren! Dat klopt dus al niet in Uw verhaal. Als iemand een zogenaamde niet-natuurlijke dood overkomt of er zijn andere vragen omtrent het overlijden zal er altijd een gerechtelijk onderzoek plaatsvinden. Eventueel te Rijswijk in het Forensisch Laboratorium.

Na dit onderzoek wordt een overledene dan vrijgegeven, en dat vrijgeven kan zijn dat men de volledige beschikking heeft over het stoffelijk overschot. Maar men kan ook verplichten om te begraven om inderdaad bij twijfel nog een opgraving te doen!

Dan wat U schrijft dat de kist nog boven het graf stond. Was de buurvrouw wel op de juiste plek en stond ze niet bij een verkeerd graf ? Want een kist blijft hooguit een half uur na de plechtigheid op het kerkhof boven het graf staan. Het begraafplaats personeel kan op dat moment nog wel een ander graf sluiten of andere werkzaamheden hebben. Dus wat U beweerd bestaat absoluut niet!

Dan nog een persoonlijke opmerking : Men zet vaak op de rouwkaart dat de teraardebestelling plaats zal vinden om …….. te …….. , en het valt mij steeds meer en meer op dat men de dierbare maar gewoon achterlaat staand boven het graf. Zelfs Meneer Pastoor doet een schepje zand op de kist terwijl deze nog boven het graf staat. Volgens mijn ouderwetse mening is een teraardebestelling dat men ook inderdaad de kist met de overledene ter aarde besteld ( ook bijzetting genoemd ) dus men laat de kist zakken !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: