Donorshow leidt tot meer orgaandonaties

Dankzij de donorshow van BNN vorige week zaterdag – zie hier een overzicht van berichten – is 17% van de Nederlanders meer dan in het verleden geneigd om organen na de dood af te staan. 43% is door het programma weer gaan nadenken over het onderwerp.

Dit blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond.

Doordat het onderzoek een herhaling was van een onderzoek voorafgaande aan de show, bleek dat Nederlanders nu beweren dat ze vooraf positiever waren gestemd over het programma dan ze daadwerkelijk waren.

Vooraf gaf 41% aan dat BNN de uitzending moest aflassen. Nu zegt 31% vooraf gevonden te hebben dat de uitzending afgelast moest worden. 64% gaf vooraf aan dat de uitzending ethisch verwerpelijk was. Nu zegt 54% vooraf gevonden te hebben dat het programma ethisch verwerpelijk was.

Daarnaast gaf 24% vooraf aan dat de overheid de uitzending had moeten verbieden. Nu zegt 11% vooraf gevonden te hebben dat de uitzending verboden had moeten worden.

Nederlanders zijn erg positief over het programma. Het eindoordeel is: 37% vond het een geweldige stunt, 28% goed bedacht, 16% positief, maar met bedenkingen, 8% vond het ondanks de uitvoering toch te ver gaan en 8% zegt nog steeds tegen het programma te zijn. Er is een groot verschil naar leeftijd. De groep die zegt nog steeds tegen het programma te zijn is voor het overgrote deel ouder dan 50 jaar. Bronvermelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: