Achthonderd soldaten herdenken omgekomen militair

De 32-jarige sergeant van de Luchtmobiele Brigade die zaterdag overleed bij een mislukte demonstratie is donderdag begraven. Achthonderd militairen brachten op een herdenkingsbijeenkomst in Schaarsbergen een laatste groet aan de man.

Bij de herdenking waren ook een detachement van de marine en een Duitse eenheid die deelnamen aan de demonstratie. Er werd een filmpje over zijn diensttijd getoond en de clip ‘Sometimes u can’t make it your own’ van U2. Een voertuig van de Luchtmobiele Brigade met een foto van het slachtoffer reed bij het slot van de herdenking het kazerneterrein af.

De 32-jarige was zaterdag tijdens de landmachtdagen in Wezep via een touw uit een helikopter afgedaald. Bij het abseilen kwam hij niet goed los van het toestel en werd honderd tot tweehonderd meter meegesleurd. Hij overleed diezelfde avond in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De sergeant werd donderdagmiddag in besloten kring in Oudenbosch begraven. Daarbij brachten drie in formatie vliegende Apache-helikopters een laatste groet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: