Erepenning voor hoeder Zerkenvloer Graft

Jan Kaptein is er stil van, als burgemeester Oosterop hem de erepening overhandigt. Links Jo Zeeman en commissaris van de koningin Harry Borghouts. Foto Ella Tilgenkamp Graft – Jan Kaptein, secretaris van de Stichting tot behoud van de Zerkenvloer Graft heeft woensdag de erepenning van de gemeente Graft-De Rijp gekregen voor het vele werk dat hij verzette voor de restauratie van de zerkenvloer. Die werd gisteren officieel opgeleverd in aanwezigheid van commissaris van de koningin Harry Borghouts.

De restauratie heeft een half miljoen euro gekost. Daarvoor heeft Graft nu een waardig monument. Nog altijd worden Grafters rondom de zerkenvloer begraven. Nu kunnen bezoekers van de begraafplaats zich even bezinnen in de glazen abri. Ze kunnen er luisteren naar gedichten en naar het levensverhaal van enkele van de vele honderden Grafters die in de loop van de eeuwen in de vroegere kerk zijn begraven.

Burgemeester Oosterop van Graft-De Rijp was tevreden: ,,Voor Graft-De Rijp is een stuk geschiedenis bewaard gebleven en we hebben er een toeristische trekpleister bij.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: