Overledenen te lang voor kleine oude graven

Op de begraafplaatsen van Akkrum, Nes, Jirnsum en Wergea zijn zat lege graven, maar toch is er te weinig plek voor nieuwe overledenen. Heel veel van de lege graven zijn namelijk niet bruikbaar, omdat ze te klein zijn.

De mensen zijn in de loop van de tijd langer geworden, waardoor de benodigde afmetingen van de graven ook groter zijn geworden, zo constateert de gemeente Boarnsterhim. De oude graven zijn ongeveer 2 meter lang, terwijl tegenwoordig 2,40 meter nodig is, laat voorlichtster Lies Volbeda weten.

Het is niet mogelijk de graven te verlengen, omdat de ruimte tussen de graven daarvoor te klein is. De graven blijven leegstaan, want de gemeente kijkt niet per overledene of die eventueel in een klein graf past. Als oplossing breidt de gemeente de begraafplaatsen uit met meer graven.
Bronvermelding

Maar ik als uitvaartvoorlichter neem aan dat dit probleem niet alleen een probleem zal zijn in de hierboven genoemde plaatsen, maar dat dit zelfs landelijk een probleem zal worden of eventueel al een probleem is !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: