Crematoria Twente hebben nu een Open Algemene Nis

September vorig jaar had Crematorium Usselo een Opendag

Tijdens deze Opendag is er een Open Algemene Nis in gebruik genomen.

Asurn is dus al een dag na crematie te bezoeken

Crematorium Twente afdeling Almelo heeft nu ook een openbare Algemene Nis in gebruik genomen. In Nederland is het wettelijk verplicht om de as van een overledene één maand na de crematie te bewaren in de Algemene Nis van het crematorium.

In de nieuwe Openbare Algemene Nis van de Crematoria Twente kan de asbus dus vanaf de eerste werkdag na de crematie van 9.00 tot 17.00 uur door de nabestaanden bezocht worden. Nabestaanden kunnen via de uitvaartleider aangeven of ze van deze mogelijkheid gebruik willen maken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De asbus kan hier maximaal één maand blijven staan. Na deze maand van verplichte bewaring kunnen nabestaanden een definitieve bestemming geven aan de as van hun dierbare.

Het is één van de vernieuwingen bij de Crematoria van Twente. Er zijn ook een nieuwe ontvangstkamers gekomen, waar de asbestemming wordt besproken. Nabij deze kamer is zowel in Usselo als in Almelo een ideeëntuin aangelegd waar diverse mogelijkheden voor een urngraf-monumentje bekeken kunnen worden.

Bij de monumenten-model tuin , kunt U in alle rust hetzij alleen of met behulp van deskundig personeel een monument uitzoeken indien U een heeft gekozen voor een Urngraf.

Het voordeel van deze modeltuin is dat U niet meer zoals vroeger naar een bestaand grafmonument hoeft te gaan kijken , wat soms best confronterend was . Uiteraard mag U zelf ook over het urnengrafterrein wandelen en als U iets heeft gevonden waarvan u zegt : Wow dan geeft U het door en in overleg met U wordt dit monument gemaakt . En U hoeft U absoluut niet te haasten om iets uit te zoeken.

Deze foto’s zijn van de modeltuin te Usselo , hieronder van modeltuin te Almelo. Foto’s zijn gemaakt door http://www.uitvaartvoorlichting.nl ( Albert Bolink )

Als U op de foto klikt ziet U deze groot!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: