Gilde rouwt om erezuster

RAVENSTEIN – Het Sint-Barbaragilde uit Ravenstein rouwt om zijn erezuster Fien Heessen-Hendriks. Zij is zondag op 93-jarige leeftijd, omringd door haar familie, overleden. Fien Heessen wordt vandaag met gilde-eer begraven op de begraafplaats in Ravenstein.

Fien Heessen-Hendriks op 4 december vorig jaar. Foto Patrick Guitjens

Heessen-Hendriks was eind vorig jaar de eerste vrouw die als zuster werd toegelaten tot het Ravensteinse gilde. Dat gebeurde vlak nadat het Sint-Barbaragilde de ban op vrouwelijke gildeleden had opgeheven.

Fien Heessen heeft zich, sinds ze in 1939 trouwde met de latere gildekeizer Henk Heessen (overleden in 1978) altijd ingezet voor het gilde.

Daarom besloot het Sint-Barbaragilde om haar als eerste erezuster toe te laten. Ze werd op 4 december vorig jaar met alle bijbehorende eer in haar functie geïnstalleerd.

Bij die gelegenheid zei haar dochter Hanny tegen het Brabants Dagblad: “Mijn moeder wilde altijd door het gilde begraven worden. Toen ze hoorde dat ze lid mocht worden van het gilde, was haar eerste reactie ‘Gelukkig, dan word ik goed begraven’.”
Bronvermelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: