‘Majoor’ Bosshardt (94) overleden

‘Majoor’ Alida Bosshardt, de bekendste soldate van het Leger des Heils, is maandagmiddag thuis in haar woonplaats Amsterdam overleden.


Ze is 94 jaar geworden. Dit heeft het Leger des Heils maandagavond bekendgemaakt.

‘Majoor’ Bosshardt, die eigenlijk luitenant-kolonel was, verwierf landelijke bekendheid door haar werk op de Amsterdamse Wallen. Ze werd in 1934 officier van het Leger des Heils.

In die functie werkte ze onder meer bij een kerkelijke gemeente en een kindertehuis. Na de oorlog, in 1948, kreeg ze de opdracht iets te doen voor de bewoners van de Amsterdamse rosse buurt. Dat zou uiteindelijk haar levenswerk worden.

Ze richtte een zogeheten Goodwillcentrum op, dat in de loop der jaren uitgroeide tot een supermarkt van dienstverlening. Daklozen, verslaafden, prostituees en andere hulpbehoevenden kunnen er terecht voor hulp.

,,De dankbaarheid wint het van het verdriet”, reageerde Wim van der Harst, de landelijk leider van het Leger des Heils. ,,Ze heeft enorm veel betekend voor duizenden mensen. Ik beschouw het als een eer om haar gekend te hebben. Als geen ander verwezenlijkte zij het ideaal van het Leger des Heils: anderen in woord en daad laten proeven van de liefde van Christus.”

,,Haar onverbloemde en ogenschijnlijk eenvoudige uitspraken getuigden van grote wijsheid. Haar ongedwongen benadering van zowel de mensen aan de zelfkant van de maatschappij als hoogwaardigheidsbekleders duidden op een grote persoonlijkheid”, aldus Van der Harst.

‘Majoor’ Bosshardt wordt zaterdag begraven op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Het Leger des Heils heeft een digitaal condoleanceregister geopend: www.majoorbosshardt.nl.


aanvulling om 21:03 ; Het nieuws via de Telegraaf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: