‘Majoor’ maakt zaterdag 30 juni laatste ronde door Amsterdam

De kist met het stoffelijk overschot van de maandag overleden ‘majoor’ Bosshardt van het Leger des Heils maakt zaterdag voorafgaand aan de uitvaart een rondrit door de Amsterdamse binnenstad.

De stoet passeert diverse locaties waar de luitenant-kolonel heeft gewoond en gewerkt. Dat liet het Leger des Heils vandaag weten.

In de route zijn ook ‘De Goodwillburgh’, waar de ‘majoor’ tot haar overlijden heeft gewoond, en ‘Het Rapenburg’, waar zij tijdens de oorlog in een kindertehuis heeft gewerkt, opgenomen.

Van daaruit gaat tocht via de Weesperstraat, de Eerste Oosterparkstraat en de Beukenstraat naar het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Oosterparkstraat.

Rond 12.15 uur vertrekt vanaf daar de officiële rouwstoet naar de Koningskerk aan de Van ’t Hofflaan. De Amsterdam Staff Band, de nationale brassband van het Leger, gaat voorop. Achter de rouwauto volgen dan de Amsterdam Staff Songsters, het nationale zangkoor van de liefdadigheidsorganisatie.

‘Majoor’ Alida M. Bosshardt overleed maandag op 94-jarige leeftijd thuis in haar woonplaats Amsterdam. De stad waar zij veertig jaar heeft gewoond en gewerkt, vormt daarom volgens het Leger des Heils zaterdag 30 juni het decor voor de uitvaart.

Rond 13.00 uur volgt in besloten kring een dienst in de Koningskerk, waarna het stoffelijk overschot van de ‘majoor’ in het speciale Leger des Heils-graf op begraafplaats De Nieuwe Ooster wordt bijgezet. Dat laatste gebeurt eveneens in besloten kring. De uitvaart heeft een ingetogen karakter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: