Twents crematorium in Gronau ( Duitsland )

GRONAU/ENSCHEDE – De Crematoria Twente-Oost Nederland gaan een crematorium bouwen in Gronau. De faciliteiten die Nederlandse crematoria bieden, kent men in Duitsland niet. Onze crematoria schijnen bij de Oosterburen ongekend populair te zijn.

Het definitieve besluit is vorige week genomen. Volgens directeur M. de Lange kan het eerste Twentse crematorium op Duits grondgebied over twee jaar operationeel zijn. Doel is uit te groeien tot 1400 tot 1500 crematies per jaar.

De Twentse crematoria willen zich in Gronau helemaal richten op de Duitse markt. Nu al laten circa 150 Duitsers zich in Usselo cremeren. Reden voor een vestiging aan de andere kant van de grens is de toenemende vraag van Duitsers naar crematies zoals die in Nederland plaatsvinden. Er zijn op dit moment maar enkele, kleine crematoria in het Duitse grensgebied aanwezig. De dichtstbijzijnde staan in Bielefeld en Dülmen, maar die hebben geen aula, rouw- of koffiekamers. De Twentse crematoria willen die voorzieningen in Gronau wel bieden. Duitsers die in Usselo komen kijken, staan versteld van de mogelijkheden hier.

Er is ook een zakelijk belang. Directeur De Lange: ,,Wij zijn een bedrijf en hebben natuurlijk liever zelf een vestiging zo dicht in de buurt dan dat er een concurrent zit.’’ Na de vakantie gaan de Twentse Crematoria met het gemeentebestuur van Gronau verder praten over de lokatie voor het nieuwe crematorium. De Lange mag de exacte plek nog niet noemen. ,,Maar het is een passend perceel, even buiten Gronau, dichtbij de grote weg en niet op het industrieterrein.’’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: