Almeerse moslims krijgen eigen begraafplaats.

De Stichting Almeerse Moslims Al-Raza heeft een stuk grond gekocht op de begraafplaats in Almere Stad, dat zij helemaal zelf gaat beheren. ‘Eeuwige grafrust is erg belangrijk voor islamieten en op een eigen stuk grond kunnen we onze eigen regels toepassen.’


Dat zegt woordvoerder Ibrahim Wijbenga van Stichting Islamitisch Begrafeniswezen (IBW). Op de meeste algemene begraafplaatsen in Nederland worden graven na enkele jaren geruimd, iets dat islamieten tegen de borst stuit.

Tegen betaling kan een overledene wel langer blijven liggen, maar deze periode wordt dan ook steeds met aantal jaren verlengd en is niet permanent, zegt Wijbenga.

Gezicht richting Mekka
Op de algemene begraafplaatsen mogen moslims wel hun tradities toepassen, zoals begraven met het gezicht richting Mekka, maar ‘juist die eeuwige grafrust is zo belangrijk voor ons’, aldus Wijbenga.

Op het stuk grond van Al-Raza, dat vrijdag 29 juni wordt ingewijd, is plek voor zestig tot honderd graven, speciaal voor moslims. Voor de grond werd gekocht is in islamitische kringen gepolst hoeveel interesse er is voor een graf in Nederland.

Surinaamse moslims
‘We kregen alleen respons uit de hoek van de Surinaamse moslims. Turkse en Marokkaanse moslims reageerden helemaal niet,’ zegt Wijbenga. Volgens hem komt er binnenkort ook een begraafplaats speciaal voor islamieten in Zuid-Oost Brabant.
Bronvermelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: