Samen rouwen op de Veluwe

WEZEP – In het westen van het land gebeurt het al regelmatig, maar op de Veluwe is het een noviteit: een algemene herdenkingsbijeenkomst voor overledenen.

“In de meest algemene zin van het woord”, zegt uitvaartverzorgster Herma van Zalk uit Wezep, samen met collega Marianne Doornbos uit Elburg de initiatiefneemster.

“Niet op religieuze basis, maar gewoon voor iedereen die ooit iemand heeft verloren”. Tijdens de herdenkingsdienst worden kaarsjes opgestoken, gedichten voorgedragen en worden de namen van de dierbare doden opgelezen.

De bijeenkomst, die op 24 november van dit jaar plaatsheeft in de aula van de begraafplaats in ’t Harde, is slechts een van de vele pijlen die het duo op de boog heeft. Ze zijn twee ridders op kruistocht tegen het taboe dat ‘magere Hein” heet. Daarom organiseren de twee op 18 en 20 september informele bijeenkomsten in hun woningen. In de sfeer van een Tupperware-party, maar dan over het product uitvaart. “Gewoon heel praktisch”, zegt Doornbos. “De eerste bijeenkomst gaat over wat je allemaal moet regelen rond de uitvaart. Veel mensen hebben geen idee wat er allemaal kan en mag.” Daarnaast heeft het duo nog een flink aantal ideeën, die nog verder uitgewerkt moeten worden. “We dachten aan een themaweek in de Noord Veluwse bibliotheken, en activiteiten als een fietstocht langs begraafplaatsen.”
Meer info: 0525-685135
of 038-3764123
Bronvermelding:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: