Ouderen bezorgd over nieuwe uitvaartpolis

LEEUWARDEN (ANP) – Honderden ouderen hebben zich bezorgd gemeld bij de advocaat Harald van Beilen. De senioren zijn boos op uitvaartbedrijf Yarden, die hun begrafenispolis per 1 januari heeft veranderd. De verzekerden zijn bang dat het verzekerd bedrag niet meer toereikend is voor een hele uitvaart.

,,Het zijn mensen die jaren geleden bij voorgangers van Yarden, zoals de Friese Uitvaartvereniging, een polis hebben afgesloten en dachten daarmee alles te kunnen dekken.

Nu hebben ze te maken met een verzekerd bedrag, een budget waarvan ze de uitvaart moeten betalen. Ze zijn bang geld tekort te komen”, bevestigde Van Beilen een bericht in de Volkskrant van vrijdag.

Bij het advocatenkantoor in Leeuwarden hebben zich intussen ongeveer vierhonderd voornamelijk gepensioneerden gemeld. Decennia geleden sloten zij een polis af die voorzag in een vast omschreven pakket. ,,Nu moeten ze het doen met een verzekerd bedrag. Yarden zegt dat ze daarmee ook andere dingen kunnen doen, zoals champagne schenken als ze dat willen. De vraag is of ze dat wensen”, aldus Van Beilen.

Het gaat volgens hem om 40.000 mensen voor wie de polisomzetting geldt, een klein deel van de ongeveer 900.000 klanten van Yarden. De raadsman wil van de uitvaartverzekeraar de garantie dat de klanten de uitvaart krijgen waarvoor ze de polis destijds hebben afgesloten. Kan Yarden dat niet, dan stapt Van Beilen naar het klachteninstituut financiële dienstverlening.

Bronvermelding

Zie ook : Kopje koffie uit polis: boze klanten dreigen Yarden met proces

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: