Herken een goede uitvaartondernemer

Nu ook ondernemers zonder kennis van zaken zich richten op de uitvaartbranche neemt volgens brancheorganisaties de kans op fouten toe zoals het draaien van verkeerde muziek, het te laat arriveren van broodjes, of gebrekkige begeleiding van familie en nabestaanden.

Of een begrafenisonderneming aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet, is te zien aan haar lidmaatschap van een brancheorganisatie. De twee grootste zijn de Vou, de Vereniging van Ondernemingen in de Uitvaartverzorging, en de Nuvu, de Nederlandse Unie van Uitvaartondernemingen.

Daarnaast is er het Keurmerk Uitvaartzorg.

Het is ook mogelijk voor een paar tientjes per jaar lid te worden van een plaatselijke begrafenisvereniging. Die gaat alleen met erkende bedrijven in zee. En ga ook eens vaker naar een Opendag van een regionale uitvaartondernemer – naar een Opendag van een Crematorium of ga naar een Uitvaartbeurs. Daar zult u alleen maar vakbekwame uitvaartondernemers of instantie’s omtrent het overlijden vinden. Natuurlijk kunt U ook helemaal de website’s van Uitvaarvoorlichting Bolink helemaal doorspitten, of desnoods een email met uw vragen sturen naar info@uitvaartvoorlichting.nl.

Mocht er wat misgaan tijdens een uitvaart dan is het altijd mogelijk de kwestie voor te leggen aan de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen. De ombudsman van deze stichting doet een uitspraak. Voor eenvoudige problemen kan de uitvaarttelefoon (070-3615567) oplossing bieden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: