Internationale Dag van de Palliatieve Zorg op 6 oktober 2007

Op zaterdag 6 oktober zal voor de derde keer in Nederland de Internationale Dag van de Palliatieve zorg worden georganiseerd. Het thema is dit jaar is ‘Laat je raken’. Om aandacht te vragen voor de Internationale Dag wordt op vrijdag 5 oktober 2007 een landelijke manifestatie georganiseerd in Amsterdam. De presentatie van deze landelijke manifestatie is in handen van Jacobine Geel.

Keuzes maken
Het doel van Internationale Dag van de Palliatieve Zorg is het vergroten van de kennis van het algemene publiek over palliatieve zorg. Zo zijn patiënten en hun naaste omgeving beter in staat keuzes te maken als zij in de palliatieve fase van hun ziekte komen.

Els Borst-prijs
Initiatieven die ideeën opleveren voor verbetering van de kennis van palliatieve zorg bij het publiek worden genomineerd voor de Els Borst-prijs, een geldprijs die kan worden ingezet om het initiatief te helpen realiseren. Iedere organisatie kan ideeën aanleveren die beoordeeld zullen worden door de jury. Tijdens de landelijke manifestatie op vrijdag 5 oktober zullen deze prijzen worden uitgereikt door Els Borst, oud minister van VWS, voorzitter van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenverenigingen en voorzitter van de jury.

Activiteiten
Op vrijdag 5 oktober is de landelijke manifestatie in de Koepelkerk van het Renaissance Hotel in Amsterdam. Tijdens deze manifestatie wordt een speciaal voor de dag gecomponeerd lied gezongen. Op zaterdag 6 oktober worden in het gehele land activiteiten georganiseerd (zoals bijvoorbeeld open dagen in hospices, lezingen, sponsoractiviteiten. Ook zijn er in het hele land Loesje-posters te zien waarop staat: ‘Palliatieve zorg: leven doe je op je eigen manier, sterven ook’


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: