Islamitische begraafplaats Den Haag uitgebreid

Luister naar Noraly Beyer in gesprek met Diana Vendelbosch van Begraafplaats Oud Eik en Duinen (4’11”)

De Haagse begraafplaats Oud Eik en Duinen heeft op 1 augustus een derde islamitisch gedeelte geopend met 550 graven. De uitbreiding was hard nodig, aangezien de overige gedeelten vol raken. Op het islamitische gedeelte liggen veel Surinaamse moslims begraven.

Begraafplaats Oud Eik en Duinen in Den Haag

Tussen normale en islamitische graven zijn een paar verschillen: de islamitische graven zijn richting Mekka aangelegd, elk grafruimte is gereserveerd voor slechts één persoon en de bekisting van de graven is hoger, omdat het geloof voorschrijft dat de overledene eventueel rechtop moet kunnen gaan zitten.

Volgens Diana Vendelbosch van de begraafplaats zijn het vooral Surinaamse moslims die voor een plekje op de Haagse begraafplaats kiezen. Andere moslims worden vermoedelijk meestal in het geboorteland begraven. Desondanks raakten de bestaande islamitische gedeelten vol. De kosten voor een islamitisch graf zijn hetzelfde als voor een normaal graf. Alleen voor de hogere bekisting worden extra kosten gerekend.

Advertenties

2 Reacties

 1. ik lees de geloof schrijft voor recht op zitten in kist ??
  Nooit van gehoord !!!!!! een moslim dient in een witte doek verwikkeld in zijn graf te worden begraven zonder enige bekisting !!!!! natuurlijk schrijft de wet dit voor hier kan een kist geen kwaad maar recht op zitten in graf kan je uitleggen ????????

 2. Uw Reactie:
  ik lees de geloof schrijft voor recht op zitten in kist ??
  Nooit van gehoord !!!!!! een moslim dient in een witte doek verwikkeld in zijn graf te worden begraven zonder enige bekisting !!!!! natuurlijk schrijft de wet dit voor hier kan een kist geen kwaad maar recht op zitten in graf kan je uitleggen ????????
  =============================================
  Inderdaad rechtop dus vertikaal begraven is mogelijk! Maar geeft praktisch problemen. Want tussen de kist en het maaiveld moet minimaal 65 cm aarde. Dus zeg kist gemiddelde lengte 180 cm + 65 cm is een grafdiepte van 245 cm. Bovendien moet het gezicht van de islamitische gelovige ALTIJD richting Mekka. Desnoods word de overledene zonder kist en iets op zijn zij liggend begraven.

  Ik hoop U bij deze naar behoren te hebben geantwoord !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: