Uitvaart pas geregeld als er kinderen komen

Ingrijpende veranderingen in het leven, zoals trouwen, samenwonen en kinderen krijgen, zijn voor mensen de belangrijkste redenen om na te denken over hun uitvaart. Dan pas lijkt er bewust over leven en dood nagedacht.

Dat blijkt uit onderzoek van uitvaartverzekeraar Dela onder 800 Nederlanders van 18 jaar en ouder. “Onze medewerkers constateren dat na zo’n gebeurtenis, en dan vooral bij de geboorte van een kind, de dood ter sprake komt en dus ook de vragen toenemen”, meldt Martin Kersbergen van Dela. Op advies van vrienden en ouders wordt dan een uitvaartverzekering geregeld. Verder blijkt uit het onderzoek dat vrouwen persoonlijke accenten tijdens de uitvaart belangrijker vinden dan mannen. Mannen hoeven over het algemeen niet zo’n spectaculaire uitvaart en vinden een vrije keuze voor uitvaartverzorger, persoonlijke accenten en een persoonlijke benadering niet zo belangrijk.

De heren zijn wel beter op de hoogte van de financiën rondom de uitvaart, maar dat is waarschijnlijk te wijten aan de traditionele rolverdeling binnen het gezin.

Personen van 35 jaar en ouder blijken ook meer waarde te hechten aan duidelijkheid over de uitvaart dan jongeren. De belangrijkste reden om een uitvaart te laten verzorgen is het gemak, maar in de grote steden hechten mensen hier minder waarde aan. De zorg voor nabestaanden is vooral in de noordelijke provincies een belangrijke reden om vooraf een uitvaart te regelen.

In totaal hebben zo’n 10 miljoen Nederlanders een uitvaartpolis in de la liggen.

telegraaf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: