WOUDRICHEM – ‘We zouden pas na 20 jaar graven ruimen’

Niet alleen de Seniorenraad Woudrichem, ook de politieke partijen in Woudrichem krijgen veel reacties van verontruste inwoners, over de plannen van de gemeente om al na tien jaar graven te gaan ruimen. CDA’er Ad de Graaf is ontstemd over de manier waarop B. en W. met de kwestie omgaan. Ook andere fracties komen eind deze maand met vragen.

Woudrichem wil volgend jaar beginnen met het ruimen van algemene graven. Wettelijk mag dat na tien jaar. Er zijn zo’n 1.500 brieven naar nabestaanden verstuurd. Maar volgens De Graaf is ooit afgesproken dat Woudrichem pas na twintig jaar zou gaan ruimen. “Nu hebben ook nabestaanden van mensen die veel recenter begraven zijn, een brief gekregen. Bij de vaststelling van de nota Begraven hebben we juist nog gevraagd, uiterst zorgvuldig te zijn.” De Graaf stelt dat op de begraafplaats in Andel, genoeg ruimte is om nog 25 jaar te begraven. “Maar ook daar hebben mensen een brief gehad.” Hij heeft kritiek dat de brieven in de vakantieperiode zijn verstuurd. “Ook de toon was niet goed.”

Dat laatste valt volgens René Hoegee (Gemeentebelangen) wel mee. “Maar we hebben er onlangs nog op aangedrongen bij de begraafplaats in Rijswijk grond te kopen. Het college verzekerde ons dat er ruimte genoeg is. Wij dachten dus dat er voorlopig niet geruimd gaat worden. Ruimen na tien jaar mag, maar het blijft omgeven met emoties. Bovendien is in het verleden nooit al na tien jaar geruimd. Het is beter het ruimen enkele jaren uit te stellen, dan kunnen inwoners zich beter voorbereiden.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: