LEUK BOEKJE OVER THANATOPRAXIE

Het ziet er naar uit dat vanaf 1 januari 2008 thanatopraxie ( tijdelijke balseming ) wettelijk is toegestaan, voor indere inwoner van Nederland. Als U wilt weten wat deze handeling precies inhoudt, wat het verschil is met balseming en of er alternatieve methoden zijn voor thanatopraxie én koeling, dan is er nu een leuk boekje:


Het boekje Balsemen, thanatopraxie & koelen is eigenlijk bedoeld voor de uitvaartwereld zelf, maar is zeker niet onaardig voor de leek die er meer van wil weten. De bekende Egyptoloog Maarten Raven (conservator van het Oudheidkundig Museum in Leiden) heeft een hoofdstuk geschreven over het oude Egypte en balsemen. Er staat een interview in met de Franse pionier van de thanatopraxie (de Nederlanders die het vanaf 1 januari 2008 hier gaan doen, worden bijna allemaal opgeleid in Frankrijk) en wie had er nu ooit gehoord van het gebruik van graszoden als alternatieve methode voor tijdelijke conservering van het lijk en van de zachte kist?

U kunt het allemaal lezen in Balsemen, thanatopraxie & koelen.
Diverse auteurs verleenden hun medewerking aan de uitgave. Het is uitgegeven door Uitvaart Media en kost 12,50 euro. Het kan via uitvaartmedia door aanklikken hier besteld worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: