Villa Westerveld wordt gerenoveerd

Villa Westerveld, in 1866 gebouwd en de oudste villa van Velsen, wordt volledig gerenoveerd. De nu zo troosteloos ogende villa, gelegen aan de parkeerplaats van begraafplaats en crematorium Westerveld in Driehuis, moet er voor de zomer van 2008 weer spic en span uitzien. De kosten van de renovatie worden door Westerveld betaald.

Villa Westerveld staat sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw leeg. Kort voordat de laatste bewoner de dienstwoning verliet, werd het pand uitgeroepen tot rijksmonument. ,,Het is een prachtig pand”, zegt directeur L. van Eijk van Westerveld, ,,alleen is lange tijd de vraag geweest wat we er mee zouden doen.” In het verleden was het plan om het kantoor van Westerveld in het pand onder te brengen. De ruimte daarvoor bleek te beperkt. Bovendien is er niveauverschil in de vloer van de eerste etage.

Het duurde lang voor de vraag wat met het pand te doen was beantwoord. De procedures om het rijksmonument op te mogen knappen duurden daarnaast ook nog eens jaren. ,,We zijn lang bezig geweest met het verkrijgen van een vergunning en het aanvragen van subsidies. Zo lang die procedures lopen, mag je niets aan het gebouw veranderen. De subsidieaanvraag is inmiddels afgewezen. Met die afwijzing in de hand moeten we alle kosten betalen, maar we kunnen nu wel aan de slag”, aldus Van Eijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: