Dit is vreselijk en onbegrijpelijk !!!!!!!!!

Net (16-08-07 om 22:30) hoorde ik via SBS6 een bericht ik zit te trillen op mijn stoel van onthutsing en kwaadheid! Ik zocht dus snel even de krantenbak in en vond inderdaad via TWEE kranten de bevestiging;

Sieraden gestolen uit graf
Uit een familiegraf op de algemene begraafplaats in het Gelderse Renkum zijn sieraden gestolen. Het graf is opengebroken, stelde de gemeente Renkum donderdag. De misdaad is tussen woensdagavond en donderdagmiddag gepleegd.

Een nabestaande ontdekte de diefstal donderdag op de begraafplaats aan de Hartenseweg in Renkum. In het familiegraf is in juni een man begraven. Zijn nabestaanden kwamen vrijwel elke dag bloemen brengen op de begraafplaats en zagen donderdagmiddag dat de sluitsteen van de grafkelder was verwijderd.

Volgens de politie is de zware steen waarmee de tombe was afgedekt op nog onbekende manier opzij geschoven. Daarna is in het graf een lijkkist geopend. De kostbaarheden zijn uit de lijkkist gestolen.

De gemeente Renkum, eigenaar van de begraafplaats, is verantwoordelijk voor de grafrust. De gemeente heeft volgens waarnemend burgemeester Eppie Klein direct aangifte gedaan van grafschennis. Klein noemt het „schokkend” en „ontoelaatbaar dat in de huidige samenleving de doden en hun bezittingen niet meer met rust worden gelaten.”

Familie van de beroofde man stroomde donderdagmiddag toe op de begraafplaats. Nadat de politie onderzoek op de plek van de grafroof had gedaan, is onder leiding van een pastoor het graf en de grafkelder opnieuw gesloten. De begraafplaats blijft tot vrijdag afgesloten voor anderen dan de nabestaanden. Voor hen is ook opvang geregeld.

Klein: „Deze familie heeft onderling een zeer hechte band. Zij hebben hun man, vader, broer en opa met veel piëteit begraven en nu door deze grafschennis moesten zij hun familielid voor de tweede keer begraven.”

Zie ook :

Juridische uitleg grafschennis en wat is de straf ?

De Gelderlander


De Telegraaf

Reformatorisch Dagblad

18 Augustus aanvulling van Algemeen Dagblad

Aanvulling 22-08-07: daders zijn op dit moment nog onbekend

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: