Sieraden mee geven in het graf

Ik kreeg naar aanleiding van de grafroof te Renkum – zie hier eldersenkele emails met de vraag of sieraden meegeven in het graf niet verboden was.

Volgens de wetopdelijkbezorging ( WLB ) is dit niet verboden ! En als U als opdrachtgever vindt dat de sieraden van een overledene mee moeten de kist in en meemoeten het graf in , is dat Uw goede recht dus.

Het is hoogstens vernietiging van waardevolle spullen, want in de grond zal het waarschijnlijk vergaan. Hoewel in het geval van een bijzetting in een grafkelder zoals in Renkum ik zelf denk dat het vergaan langer of geheel niet zal plaatsvinden. Wil men toch de sieraden met een overledene meegeven tot het laatste moment zou ik adviseren om dit alleen te doen bij een crematie.

Want bij een crematie zullende sieraden smelten en de edelmetalen en ook andere metalen (spijkers-schroeven-medisch staal) die ook smelten worden bij een crematie na de verassing uit de as gefilterd en gaan in speciale verzamelbussen. De opbrengst bij verkoop van deze metalen gaan naar het Vaillantfonds. Op deze manier kunt U toch nog aan de sieraden een waardevolle bestemming geven.

De volledige wettekst van de wetopdelijkbezorging staat hier .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: