MTV 6Pack pleegt grafschennis in Beerta

 

MTV 6Pack pleegt grafschennis in Beerta De gemeente Reiderland heeft aangifte wegens grafschennis gedaan tegen het jongerenprogramma MTV 6Pack. Dat blijkt afgelopen weekeinde op het kerkhof in Beerta een oud graf gepimpt te hebben.

Een smeedijzeren hek werd met grafittispuitbussen zilver- en goudkleurig gespoten. Er hangen Hawaiaanse slingers rond het graf en er staan waxinelichtjes. De grafschennis werd ontdekt door medewerkers van Landschapsbeheer Groningen die toevallig de komende weken 52 verzakte historische graven op de begraafplaats gaan renoveren. Zij trokken meteen bij de gemeente aan de bel. “Dit kan niet”, zegt wethouder Ruud Hietbrink. “MTV kan hele leuke dingen bedenken, maar dit gaat een stap te ver.”

Dat vindt ook Bert Uffen (61) uit Groningen. Hij stond gistermorgen perplex toen hij het graf van zijn in 1911 overleden overgrootvader Hermannus Uffen en zijn in 1913 overleden overgrootmoeder Aagtje Prins zag. “Mijn opa was smid in Midwolda. Hij heeft het hek zelf nog gemaakt. Dit kan niet. Dit is gewoon vernieling. Ik ga stappen ondernemen.”

Presentatrice Kirsten van 6Pack beseft de ernst van de actie niet: “We hebben specifiek een oud graf genomen. We willen het gewoon een beetje opknappen.”

Eerdere verhalen:
MTV 6Pack wil Beerta en het universum redden
MTV 6Pack moet ‘monumentale’ hangplek opruimen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: