Nederland: Donderdag vlaggen halfstok voor Jos Brink.

Bronvermelding :


Nederland: De leidse Derk-Jan Bruil roept iedereen op om aanstaande donderdag, wanneer Jos Brink wordt begraven, de vlag (regenboogvlag) halfstok te hangen.

“Laat iedereen dat doen, de nationale driekleur of de regenboogvlag half stok hangen. Ik ben helaas zelf niet in de gelegenheid om naar de uitvaart te gaan, maar het zou mooi zijn om voor Jos, die veel voor andere betekende, en zeker voor ons homo’s en lesbiennes, dat voor hem de vlag halfstok gaat. Officiel zou die alleen maar kunnen bij het koningshuis, maar het was Jos die maling had aan de koninklijke protocolen, en wijlen Konigin Juliana een dikke kus gaf en zei: “We zijn allen uw onderdanen, dan bent u onze bovendaan”. Laten we daarom en voor zovele andere redenen de vlag halfstok hangen”, aldus Bruil.

Jos Brink zal a.s donderdag in Amsterdam begraven worden. Voordien zal hij opgebaard liggen in Theater Carré, waar het publiek afscheid kan nemen. Na een bijeenkomst in de Duif, zullen de naaste vrienden van Jos met hem naar de begraafplaats aan de Nieuwe Ooster gaan. Rond 14:00 uur zal dan een stoet vertrekken naar de aula waar tussen 15 en 16 uur een herdenkingsplechtigheid doorgaat, waarna Brink wordt begraven. De begrafenis is voor iedereen toeganklijk.

Het wordt een grootste begrafenis in stijl. Een manier die Jos zelf erg aansprak. In een intervieuw met de Vlaamse televisie schamperde hij ooit nog over de Nederlandse uitvaarten in het algemeen. “Met een kopje koffie en een plakje cake, je zou van ellende zelf in de put springen”, grapte Brink, die liever de eigen uitvaart als een grootste begrafenis zag met buffetten en drank en het liefst nog vanuit een theater.

In een publicatie van uitvaartorganisatie Dela schreef Brink ooit: ‘Ik heb aangegeven dat ik vanuit Carré wil worden begraven. Daar is de openbare wake. Zo hoort dat bij acteurs. Vandaar naar mijn kerk De Duif, een kippeneindje verderop, voor de uitvaartdienst. Dan naar Westgaarde, met een lekkere hap en snap na afloop. Dus niet dat kopje koffie en een plakkie cake, waardoor de mensen nog dieper in de put raken. Op mijn uitvaart is het een vrolijk samenzijn met buffetten en drank. Het ouderwetse begrafenismaal, zullen we maar zeggen, en die waren er niet voor niets. En dan maar hopen dat mensen mij herinneren als een man die zijn best heeft gedaan in het leven. Maar uiteindelijk geldt: Wanneer je dood bent groeien alle bomen door en is de groentenman om negen uur weer open…’

Je kan nog steeds het rouwregister tekenen: Klik hier

Advertenties

Eén reactie

  1. Zie hier de regenboogvlag :

    LETOP: LINK OPEN IN EEN NIEUW INTERNETVENSTER ANDERS BEN JE HIER WEG !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: