Uitvaartwinkel De Vlinder Schiedam

Uitvaartwinkel De Vlinder verzorgt een persoonlijk afscheid. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met het overlijden van een dierbare.

Familie en vrienden kunnen met een mooie uitvaart hun gevoelens tot uiting laten komen, de laatste wensen van een overledene respecteren en het verlies een plek geven. De manier waarop afscheid wordt genomen van een overledene speelt dus een belangrijke rol bij het verwerkingsproces. Esther van Harlingen, eigenaresse van Uitvaartwinkel De Vlinder, kan zich geen mooier beroep voorstellen. “Het geeft ontzettend veel voldoening om mensen te kunnen helpen bij het organiseren van een afscheid van een dierbare. Wanneer mensen na afloop van de uitvaart langskomen om te vertellen hoe mooi het was, voel ik dat als een groot compliment.”

Esther probeert de individuele wensen van haar klanten zoveel mogelijk te realiseren. “Wanneer men dat wil, kunnen wij de gehele uitvaart organiseren, van de bloemen tot de kist en het monument. Er wordt écht de tijd voor klanten genomen, zodat zij in alle rust hun verhaal kunnen vertellen en hun ideeën kenbaar kunnen maken. Er is tegenwoordig ook ontzettend veel mogelijk. Een grafkist kan bijvoorbeeld in iedere gewenste kleur worden bekleed en monumenten kunnen helemaal zelf worden ontworpen”, vertelt Esther.

In tegenstelling tot het beeld dat mensen van een uitvaartwinkel hebben, is de sfeer bij ‘De Vlinder’ warm, rustig en huiselijk. “Ik vind het heel belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen, wanneer ze de winkel binnenstappen. Veel klanten vinden het eng om een doodskist te zien; daarom staan deze in een aparte ruimte achterin de winkel. De uitvaartproducten die wel in de winkel staan, zoals urnen, beeldjes, kaarsen, rozenkransen en assieraden hebben een heel vriendelijke uitstraling. “Veel urnen zijn tegenwoordig zo mooi en kleurrijk vormgegeven dat sommige mensen in eerste instantie niet eens doorhebben dat het geen sierbeeldje is” aldus Esther. “Gelukkig is het heel duidelijk merkbaar dat er steeds minder een taboe op de dood rust en dat er openlijk over wordt gepraat. Want de dood hoort nu eenmaal bij het leven.”

Weblog; http://uitvaartwinkel.punt.nl/?home=1

Advertenties

Eén reactie

 1. Wilt u ook een foto van uw dierbare op porselein.
  (volledig weerbestendig)

  Er zijn vele mogelijkheden; ovaal, rond, hartjesvorm etc. etc.
  zwart/wit, kleur, sepia

  Ik verkoop uitsluitend aan particulieren zonder tussenkomst van een uitvaartbedrijf om de prijzen redeljjk te houden

  Voor meer informatie kunt u mailen naar:
  w.weergang@tiscali.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: