Alle toeslagen aan overledenen stopgezet

De Belastingdienst heeft de huur- en zorgtoeslagen aan alle overleden mensen die nog toeslag ontvingen, stopgezet. Het gaat om vijftigduizend overledenen. De oorzaak van de doorbetaling lag in de programmatuur die inmiddels is aangepast, schrijft staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA).

Eind vorige maand opende de VVD een website waar mensen kunnen klagen over de dienstverlening van de Belastingdienst. Daaruit bleek dat de fiscus vaak huur- of toeslag uitkeerde aan mensen die al enige tijd zijn overleden.

De staatssecretaris informeerde de Tweede Kamer vrijdag over de diverse toeslagen. In het eerste halfjaar hebben zijn 183 duizend aanvragen voor huurtoeslag en ruim 340 duizend aanvragen voor zorgtoeslag ingediend. De toeslagen worden verwerkt en uitgekeerd door de Belastingdienst.

De Belastingtelefoon, waar mensen terecht kunnen met vragen en klachten, is in mei tot en met juli bijna 760 duizend keer gebeld. De Belastingdienst is hard bezig personeel op te leiden voor als de definitieve toeslagen van vorig jaar worden vastgesteld. De minister zegt dat op veel reacties wordt gerekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: