Vervolg van vrouw levend naar de koelcel.

Op 03 september j.l. heb via een berichtje hier – klik voor het bericht – aandacht besteedt aan het feit dat een mevrouw levend een koelcel zou zijn binnenbracht en daar was overleden. Hier het vervolg:

‘Vrouw niet levend vriescel in’

Dat de 89-jarige Jacoba Maria Emons uit Zoetermeer nog leefde toen ze op 14 september het mortuarium werd binnengebracht is uitgesloten. Dat zei verpleeghuisarts Harry Vahrmeijer gisteren tijdens een tuchtzaak die tegen hem was aangespannen door de dochters van Emons.

De zussen Coby en Dikkie Emons beweren dat hun moeder nog in leven was toen ze in de avond van 14 september 2004 door een verpleegkundige in hetverpleeghuis REC in Zoetermeer dood werd verklaard.

Ze zou vervolgens, liggend op haar rug, een koelcel van het mortuarium zijn binnen gereden. Een uitvaartondernemer zegt de vrouw echter de volgende dag in foetushouding te hebben aangetroffen. De zussen nemen het Vahrmeijer kwalijk dat hij niet kwam toen hun moeder op 14 september 2004 op sterven lag. “Een verpleegkundige stelde vanuit de deuropening vast dat ze dood was”, zegt Coby.

Volgens de zussen heeft de arts in het medischdossier genoteerd dat er ‘in overleg met de zussen tot palliatieve sedatie is besloten’. “Maar wij hebben daar nooit toestemming voor gegeven”, aldus Dikkie Emons.

Volgens Vahrmeijer voeren de zussen echter een tendentieuze lastercampagne tegen hem. Hij stelt dat ze wel degelijk toestemming hebben gegeven voor sedatie. Dat hij op 14 september niet kon komen was logisch, omdat hij een vrije dag had. Volgens Vahrmeijer is het bovendien niet wettelijk verplicht dat een arts de dood vaststelt. “Dat kan iedereen, zelfs een leerling-verpleegkundige. En ik heb vertrouwen in mijn mensen.”

Uitspraak op 30 oktober.

Bron en Reactie’s


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: